Co s nemocnou společností ?

18.05.2010 19:34

 

Dobrý den, co potřebujete? Co Vás trápí? Jaké máte problémy a jak se projevují?

To jsou nejčastější otázky, se kterými se dnes a denně ve své praxi setkávám.

 

Ano, jsem doktorka, ale práv, nikoli medicíny. A s těmito dotazy přicházejí lidé za pět minut dvanáct, někdy však také i po dvanácté, když už není pomoci. Stejně jako u lékaře. Nemocemi, které je třeba léčit, jsou například výpovědi z bytů, zvyšování nájemného, exekuce, lichvářské úroky, neplnění dohodnutých smluv, porušování cizích práv, kriminalita  a další – to jsou choroby, se kterými se potýkám jako advokátka. Ano, naše společnost je nemocná a je načase začít s léčením, aby nebylo pozdě, aby nebylo již 5 minut po dvanácté.

 

      Kde však najít doktora a léky na nemocnou společnost? Recept je možná jednoduchý a je po ruce. Nové srozumitelné zákony, které budou jednoznačné. Tyto zákony může přijmout sněmovna. V tomto případě může být doktorem každý z nás, kdo přijde k volbám a dá hlas tomu, kdo společnost „vyléčí“, tedy tomu poslanci a té straně, která má opravdový zájem na tom, aby se tato společnost uzdravila a ne jenom přežívala. Stejně jako u doktora. Jsou doktoři, kteří léčí, jsou doktoři, kteří jen udržují nemocného při životě. Je tedy na nás, zda chceme zdravě žít nebo zda chceme živořit. Je tedy proto nutné ve volbách vybrat toho správného doktora.

 

     Pokud se dostanu jako poslankyně do Parlamentu ČR, budu se všemi prostředky snažit, aby se příslušné právní normy staly jednoduššími a srozumitelnějšími, a aby tu právo bylo pro lidi, a nikoliv lidi pro právo a aby naše společnost byla zdravá.

 

—————

Zpět